23-12-10

Moord Annick Van Uytsel: Kamer vraagt bijkomend onderzoek

VanUytsel?.jpgDe Kamer heeft minister van Justitie Stefaan De Clerck gevraagd een bijkomend onderzoek te laten uitvoeren naar de manier waarop het gerecht is tewerk gegaan in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel. Dat heeft Kamervoorzitter André Flahaut vandaag bekendgemaakt.

Het Vast Comité van toezicht op de politiediensten onderzocht al uitgebreid hoe de politie heeft gefunctioneerd in het strafdossier. Het rapport, dat de begeleidingscommissie in de Kamer woensdag pas onder ogen kreeg, lekte eerder al uit in de pers. Daaruit blijkt dat er ernstige fouten zijn gemaakt tijdens het onderzoek.

De begeleidingscommissie wil nu echter dat ook het justitiële luik van het onderzoek - wat deed het parket?, hoe zat het met de rol van de onderzoeksrechter?, ... - onder de loep wordt genomen. Ze vroeg minister van Justitie Stefaan De Clerck om dit onderzoek in een zeer kort tijdsbestek te laten uitvoeren. In de wandelgangen van de Kamer viel te vernemen dat hiervoor de Hoge Raad van Justitie zal worden aangesproken, maar dat niet zeker is dat het controleorgaan dit gezien het lopende gerechtelijke onderzoek ook zal doen.

De Kamercommissie schaart zich volgens Flahaut alvast volmondig achter de aanbevelingen die het Comité terzake opstelde. Die zijn vanaf morgenochtend te consulteren op de website van de politiewaakhond (www.comitep.be). Voor het openbaar maken van het rapport zelf is het wachten tot na het proces waar Ronald Janssen zal terechtstaan. (belga/adb)
 
Het Laatste Nieuws 22/12/10
PS.We weten dat Justitieminister De Clerck het moeilijk heeft met dit dossier, maar dat is nog geen reden om ons de publicaties van deze artikels te beletten   ;)

De commentaren zijn gesloten.